dondurmali profitirolüm

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler
1 Kahve fincanı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için 100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker
2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao




HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı
Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Sogutmak için bir tepsiye yayın. Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
Servis tabağına güzelce yerleştirin. Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün. Sos ılınınca profiterollerin üzerine güzel bir sekilde dökün ve artik tatlimiz servise hazirdir afiyet olsun SERİFE BACİ

Anahtar Kelimeler: dondurmali profitirolüm tarifi, dondurmali profitirolüm nasıl hazırlanır, dondurmali profitirolüm nasıl yapılır, dondurmali profitirolüm yemek tarifi, dondurmali profitirolüm yapılışı