Üzümlü Kirazlı Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı limon suyu limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
7-8 adet kiraz şekerlemesi 1 paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Kirazları ortadan ikiye kesin ve üzümleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın Bir kapta yumurtalar ile şekeri çırparak, koyu yoğurt kıvamına getirin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çırpın.
Elenmiş unu koyup kaşıkla hafifçe karıştırın.
Üzümleri ve kirazları ekleyip bir iki daha karıstırin.
Hazırladığınız kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin.
Kek ılıyınca kalıptan çıkarıp, dilimleyin ve istediğiniz zaman servise sunun

Anahtar Kelimeler: Üzümlü Kirazlı Kek tarifi, Üzümlü Kirazlı Kek nasıl hazırlanır, Üzümlü Kirazlı Kek nasıl yapılır, Üzümlü Kirazlı Kek yemek tarifi, Üzümlü Kirazlı Kek yapılışı