BİSKÜVİLİ ISLAK KEK
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
KEK İÇİN;
3 YUMURTA
1 BARDAK TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLİN
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1.5 BARDAK YOĞURT
YARIM PAKET YAĞ
1 PAKET ETİ BURÇAK
2 BARDAK UN
ŞERBET İÇİN;
3 BARDAK TOZ ŞEKER
2 BARDAK SU
HAZIRLANIŞI
KEK YAPIMI İÇİN ŞEKER VE YUMURTALARI BİR KAPDA ÇIRPIYORUZ.KREMA KIVAMINA GELİNCE VANİLİN-KABARTMA TOZU YAĞ-YOĞURT EKLİYOR DAHA SONRA İÇİNE BİSKÜVİLERİ VE UNU İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
YAĞLADIĞIMIZ VE UNLADIĞIMIZ KEK KALIBINA YAPIMI DÖKÜP 170 DERECE DE ORTALAMA 40 DAKİKA KEİ PİŞİRİYORUZ.
DİLERSENİZ KEKİN İÇİNE MEVSİMİNE GÖRE MEYVE DE KONABİLİR.
DİĞER TARAFTA HAZIRLANAN ŞERBET SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE DÖKÜP, KREM ŞANTİ VEYA DONDURMA İLE SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN
Anahtar Kelimeler: BİSKÜVİLİ ISLAK KEK tarifi, BİSKÜVİLİ ISLAK KEK nasıl hazırlanır, BİSKÜVİLİ ISLAK KEK nasıl yapılır, BİSKÜVİLİ ISLAK KEK yemek tarifi, BİSKÜVİLİ ISLAK KEK yapılışı