havuçlu pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
KEKİ İÇİN
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket hamur kabartma tozu
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
KREMASI1 kg süt,1 su bardağı un,1 su bardağı toz şeker,yarım paket margarin.
SÜSLEMESİÇilolata(rendelenmiş yada sos olarak)
HAZIRLANIŞI
Önce sırasıyla kek malzemeleri katılarak kek yapılır.keki yaptıktan ve ılıttıktan sonra ayrı bir yerde kreması hazırlanıp üzerine dökülür.buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis zamanı süslenir.
KREMANIN YAPILIŞIÖnce unu ve şekeri tencereye koyup sonra üzerine soğuk sütü ilave ediniz .kaynayana kadar karıştırılır.kaynamaya başlayınca margarin katılır.1 dk kadar daha kaynatılır .kıvamının daha iyi olması için mikserle çırpınız