Patlıcanlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
domates
soğan




HAZIRLANIŞI

Soğan ve bol domatesle pişirdiğiniz eti, orta boy bir tencerenin dibine yayın.Patlıcanları soyun, boylamasına dörde bölüp, kızartın ve etin üzerine yayın. Yıkadığınız pirinçleri, patlıcanların üzerine koyup, bir su bardağı su veya etsuyu takviyesiyle pişirin. Ters çevrip başka bir tepsiye alın, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Pilav tarifi, Patlıcanlı Pilav nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Pilav nasıl yapılır, Patlıcanlı Pilav yemek tarifi, Patlıcanlı Pilav yapılışı