kolay baklava
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
mal1 yumurta,1buçuk çay bardağı sıvı yağ,1bçuk çaybardağı,süt,bir çimdik tuz,bir tatlı kaşıgı sirke,1 paket k.tozu,aldıgı kadar un(çok yumuşak bir hamur olması gerekiyo),nişasta,ceviz,300gr.tereyağ yapyumurta,süt,sıvıyağ,tuz,sirke,k.tazu,un karışıtırılıp yoğrulur ikiye ayrılır,ayırdıgımız bi parçadan yaklaşık 20 beze ayrılır,yuvarlanır bol nişasta dökülür dezgaha her minik beze çay tabagından biraz daha buyuk şekilde nişasta ile açılır üst üste konur.en sonbutun açılan bezeler bol nişasta ile tepsi buyuklugunde açılır,cekilmiş ceviz serpiştirilir iknci hamurda da aynı işlem yapılır ve cevizin üzerin ekonur kapatlır.dilimlere bölünür.üzerine erimişş tereyağ dökülür 200derecede pişirilir.üzerine 2subardağı şeker ve suyla hazırlanmış şerbet dökülür servise sunur.afiyet olsun.