fırında kretein
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Belirsiz Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8-10 patetes
2 tahta kaşğı tereyeğı
1 peket sürün yarısından biraz fazla
un
kaşarpeyniri
karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI
patatesler soyulur yuvarlak kesilir (patates kızartması yaparken keslen ilk işlem)
kaşarpeyniri rendelenir
büyük bir tencerenin içine tereyağı koyulur (tencerenin altı yanıyor olacak)eritilit
onun üzerine un koyulur(hamurdan biraz daha sıvı olacak kadar un katılır.)
o biraz kavruldıuktan sonra üzerine süt eklenir ve karıştırılır.karabiber ve tuzu eklenir kaynayasıya kadar dibi tutmadan arasıra karıştırılır
bu iişlevden sonra kaynama olayı gerçekleştikten sonra içine patatesler koyulur ve altı kısık ateşte yanık bir şekilde olur ara sıra karıştırılır
Fırın 200 dereceye ayarlanır,15-25 dk arası patatesler sos ile özleştiği zaman altı kapatılır. fırın tepsisine dökülür ve üzerine üsütünü kaplayacak şekilde kaşarpeyniri serpilir ve fırın asürülür
kaşarpeyn,iri kızarıp kaynamaya başladığı zaman(üzerindeki kaşarpeyniri tam kızarmış olcak)fırından alınır ve biraz soğumasını bekleyerek servis yapıolır kesilerek