Patates Mantısı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg orta büyüklükte patates
150 gr yemeklik kıyma
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
2-3 diş sarımsak
1.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp derince bir kaba doğruyoruz.Sırasıyla malzemeleri kabın içine koyuyoruz.(Yumurta, Kabartma Tozu,Yoğurt,Ayçiçek yağı ve havanda ezilmiş sarımsak)En son 1.5 su bardağı unumuzuda kattıktan sonra boza kıyamına gelene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Fırın tepsimizi yada borcamımızız yağlayıp hazırlamış olduğumuz karışımı tepsimizin içine her yere eşit gelecek şekilde yayıyoruz.Önceden ısıtılmış olan fırınımıza tepsimizi yerleştirp üzeri kızarana kadar pişmesini bekliyoruz.(Yaklaşık 20 dakika)
Daha sonra fırından çıkarıp baklava deseni olarak kesiyoruz.Bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile kırmızı toz biberi karıştırıp yaktığımız mantı sosunu yoğurdun üzerine aralarına kaşık sokarak dağıtıyoruz.
AFİYET OLSUN )