Cevizli Kurabiye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Yumurta (1 yumurta akı üstü için)
250 gr oda sıcaklığnda bekletilmiş margarin yada tereyağ
1 Bardaktan bir parmak eksik toz şeker
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3 bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak dövülmüş ceviz




HAZIRLANIŞI

Un elenir içine oda sıcaklığında bekletilmiş yağ şeker kabartma tozu vanilya 2 yumurtanın sarısı 1 yumurtanın akı konularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınanarak avuç içinde yuvarlak şekil verildikten sonra önceden ayırmış olduğumuz yumurta akına batırıldıktan sonra cevize batırılır ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 180 derecede 10 dakika 170 derecede 10 dakika toplam 20 dakika pişirilir.

Not Bazen yumurtaların büyüklüğü değiştiği için unu ilk önce 2.5 bardak olarak koyulur ve hamurun kıvamına göre un ilave
edilir ise kurabiye daha güzel oluyor.

Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: Cevizli Kurabiye tarifi, Cevizli Kurabiye nasıl hazırlanır, Cevizli Kurabiye nasıl yapılır, Cevizli Kurabiye yemek tarifi, Cevizli Kurabiye yapılışı