hangel

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

UN (KİŞİ SAYISINA GÖRE GÖZ KARARI )
SU ( ALABİLDİĞİNCE )
TUZ ( 1 TATLI KAŞIĞI )
ÜZERİ İÇİN
YAĞSIZ KIYMA ( KİŞİ SAYISINA GÖRE İSTENİLEN MİKTARDA )
KURUSOĞAN ( 3 - 4 TANE )
SÜZME YOĞURT
SARIMSAK
MARGARİN VEYA TEREYAĞ ( 150 - 200 GR )




HAZIRLANIŞI

UN SU VE TUZDAN OLUŞAN MALZEMEYLE ORTA SERTLİKTE HAMUR YAPILIR..OKLAVAYLA AÇILIP KARE BİÇİMİNDE KÜÇÜK KÜÇÜK KESİLİR..TEMİZ BİR YERE SERİLERK İÇ HAZIRLANAN KADAR BEKLETİLİR...SOĞANLAR YEMEKLİK DOĞRANIP TAVADA ERİTİLMİŞ MARGARİNE İLAVE EDİLİP KAVRULUR..KIYMADAD BU KARIŞIM AİLAVE EDİLİR KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR..ÖTE TARAFTAN GENİŞ BİR TENCEREDE SU KAYNATILIR YETERİ MİKTARDA TUZ KATILARAK...KAYNAMIŞ SUYA HAZIRLANIP BEKLETİLMİŞ HAMURLAR DÖKÜLÜR..MAKARNA GİBİ HAŞLANIR...SARIMSAKLI YOĞURTTA HAZIR BEKLETİLİR..TUZLU SUDA PİŞEN HAMURLAR SÜZGEÇ YARDIMIYLA İYİCE SÜZÜLÜR..SERVİS TABAĞINA AZ MİKTARDA YOĞURT DÖKÜLÜR..SÜZÜLEN HAMURLAR TABAĞA ALINIR VE ÜZERİ YETERİ MİKTARDA YOĞURTLANIR..SON OLARAK HAZIRLANMIŞ SICAK KIYMALI HARÇ DÖKÜLÜR VE SOĞUTULMADAN YENİR...

(NOT BU YEMEK YÖRESEL BİR YEMEK OLUP KARS VE ÇEVRESİNE AİTTİR..VE SIK KULLANILAN BİRDE ESPRİLİ SÖZÜ VARDIR..DERLERKİ ; HANGEL YE YAN GEL...)

Anahtar Kelimeler: hangel tarifi, hangel nasıl hazırlanır, hangel nasıl yapılır, hangel yemek tarifi, hangel yapılışı