ahududulu kek
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
15 Adet kepekli bisküvi 
2 Çorba kaşığı margarin 
3 Adet yumurta 
1 Kutu labne peyniri 
2 Paket krem şanti 
1.5 Su bardağı soğuk süt 
1 Su bardağı tozşeker 
4 Yaprak jelatin 
Yarım su bardağı sıcak su 
1 Su bardağı ahududu 
Süslemek İçin 
Taze ahududu veya böğürtlen
HAZIRLANIŞI
· Bisküvileri iri parçalar halinde kırın. 
· 2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın. 
· 20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. 
· Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın. 
· Yumurtaları mikserle iyice çırpın. 
· ardından labne peyniri ve tozşekeri ekleyin. 
· 2 Paket krem şantiyi 1.5su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin. 
· Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin. 
· Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın. 
· Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın. 
· Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba bir kat beyaz karışımdan koyun buzdolabında dondurun. 
· Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve tekrar buzdolabına koyun. 
· Donduktan sonra üzerine tekrar beyaz karışımdan dökün ve tekrar dondurun. 
· Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. 
· En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın