ahududulu kek
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
15 Adet kepekli bisküvi
2 Çorba kaşığı margarin
3 Adet yumurta
1 Kutu labne peyniri
2 Paket krem şanti
1.5 Su bardağı soğuk süt
1 Su bardağı tozşeker
4 Yaprak jelatin
Yarım su bardağı sıcak su
1 Su bardağı ahududu
Süslemek İçin
Taze ahududu veya böğürtlen
HAZIRLANIŞI
· Bisküvileri iri parçalar halinde kırın.
· 2 Çorba kaşığı margarini eritip bisküvilere karıştırın.
· 20-22 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
· Bisküvili karışımı yerleştirin ve iyice bastırın.
· Yumurtaları mikserle iyice çırpın.
· ardından labne peyniri ve tozşekeri ekleyin.
· 2 Paket krem şantiyi 1.5su bardağı soğuk sütle çırpın ve peynirli karışıma ekleyin.
· Jelatin yapraklarını yarım su bardağı sıcak suda eritin ve peynirli karışıma ekleyin.
· Bu karışımın yarısını başka bir kaba alın.
· Kalan kısma ahududuları ekleyin ve iyice karıştırın.
· Dibine bisküvi yerleştirdiğiniz kalıba bir kat beyaz karışımdan koyun buzdolabında dondurun.
· Daha sonra üzerine bir kat ahududulu karışımı dökün ve tekrar buzdolabına koyun.
· Donduktan sonra üzerine tekrar beyaz karışımdan dökün ve tekrar dondurun.
· Kremalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
· En son olarak 3-4 saat buzdolabında tuttuktan sonra üzerini ahududu veya böğürtlenle süsleyip servis yapın