meyhane pilavı (6 kişilik)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2,5 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet sogan
2 adet sivri biber
100gr kuşbaşı
7 su bardağı su(tam kıvamın da olması için)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, salça
yeterince margarin(tereyağı da olabilir)




HAZIRLANIŞI

domates, biber, soğanı önce doğrayıp hazırlıyoruz.
soğanı ve biberi yağda biraz pişiriyoruz. Üzerine kuşbaşıyı atıyoruz birazda onun pişmesini sağlıyoruz.
kuşbaşı piştikten sonra domatesi ve baharatları atıyoruz. salçayıda attıktan sonra 7 bardak suyu koyuyoruz.Suyumuz kaynadıktan sınra pirinçleri yıkayıp kazana koyuyoruz. ve pitrincimizde piştikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: meyhane pilavı (6 kişilik) tarifi, meyhane pilavı (6 kişilik) nasıl hazırlanır, meyhane pilavı (6 kişilik) nasıl yapılır, meyhane pilavı (6 kişilik) yemek tarifi, meyhane pilavı (6 kişilik) yapılışı