SAKIZLI MUHALLEBİ

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı

Süsleme için (arzuya göre);

Hindistan cevizi, vişne, fındık, antep fıstığı, çikolata sosu, pekmez olabilir.




HAZIRLANIŞI

Damal sakızlarını derin dondurucuya koyarak, biraz dondurun ve sonrasında havanda döverek toz haline getirin.

Tüm malzemeleri karıştırarak muhallebinizi pişirin.

Su ile çalkaladığınız kabınıza veya kaplarınıza dökünüz.

Önce oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarıda, sonradında buzdolabında soğutarak servis yapınız.

Süsleme için tavsiye; üzerine biraz pekmez döküp, pekmez üserine ceviz serperek servis yaparsanız daha oryantal bir tat elde edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: SAKIZLI MUHALLEBİ tarifi, SAKIZLI MUHALLEBİ nasıl hazırlanır, SAKIZLI MUHALLEBİ nasıl yapılır, SAKIZLI MUHALLEBİ yemek tarifi, SAKIZLI MUHALLEBİ yapılışı