YAZ TURŞUSU
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
12 ADET KURUTULMUŞ PATLICAN DİLİMİ,10 ADET KURUTULMUŞ BİBER,3-4 DİŞ RENDELENMİŞ SARIMSAK,LİMON SUYU,ARZUYA GÖRE BİR TUTAM KURU NANE,TUZ.
HAZIRLANIŞI
ÖNCE PATLICAN DİLİMLERİNİ SUDA 8-10 DAKİKA KADAR HAŞLAYIN.SONRA İÇİNE KURU BİBERLERİDE EKLEYİP HEPSİNİN İYİCE HAŞLANMASINI BEKLEYİN.HAŞLANAN PATLICAN VE BİBERLERİ MAKARNA GİBİ SÜZDÜRÜP İÇİNE RENDE SARIMSAK,LİMON SUYU,TUZ VE KURU NANE EKLEYİN.HEPSİNİ KARIŞTIRIN.AFİYET OLSUN.
Anahtar Kelimeler: YAZ TURŞUSU tarifi, YAZ TURŞUSU nasıl hazırlanır, YAZ TURŞUSU nasıl yapılır, YAZ TURŞUSU yemek tarifi, YAZ TURŞUSU yapılışı