Güveçte Kuru Fasulye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak kuru fasulye
3adet kuru soğan
2adet domates
2adet havuç
5diş sarımsak
maydanoz
1bardak zeytinyağı
2adet kesme şeker
Tuz




HAZIRLANIŞI

Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıp, ertesi gün başka suda haşlayın ve üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımıyla ayırın. Soğanları ve havuçları temizleyerek halka şeklinde doğrayın. Domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın hepsi birer kapta hazır dursunlar. Zeytinyağının üçte birini güveç içinde kızdırıp soğan, sarımsak ve havuçları kavurun; soğanlar pembeleştiği vakit domatesi ekleyin. Haşladığınız fasulyenin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin ardından güveç içine boşaltın. Şeker, tuz ve yeteri kadar sıcak suyu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Pişen fasulyenin üzerine kalan zeytinyağını kıydığınız maydanoz ile beraber dökün, ılık olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Güveçte Kuru Fasulye tarifi, Güveçte Kuru Fasulye nasıl hazırlanır, Güveçte Kuru Fasulye nasıl yapılır, Güveçte Kuru Fasulye yemek tarifi, Güveçte Kuru Fasulye yapılışı