Yoğurtlu Karışık Sebze Kızartma
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2adet patlıcan
2adet kabak
2adet havuç
5adet sivri biber
1bardak taze mantar
3adet yumurta
1su bardağı un
1su bardağı sıvıyağ
2su bardağı yoğurt
1diş sarımsak
1tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1çay kaşığı karabiber
dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün sebzeleri yıkayın; havuç ve kabakların dışlarını temizledikten sonra ince uzun dilimlere kesin. Patlıcanları ise alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince ince dilimleyip tuzlu suda bekletin. Geniş bir kap içine yumurtaları kırıp çırpın; başka bir kapta da unu baharat ile harmanlayın. Bir yandan geniş bir tava içinde yağı kızdırırken öbür yandan patlıcanların suyunu süzdürün. Sebzeleri önce yumurtaya batırın ardından baharatlı una bulayıp tavaya yerleştirin; hafif diri kalacak şekilde kızarsınlar. Kızaran sebzelerin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Geniş bir kaseye yoğurdu boşaltın üzerine ince kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve az tuz katıp iyice karıştırın. (isterseniz maydanoz da kullanabilirsiniz) bu sosu sebzelerle beraber servise sunun.