Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ufak boy karnabahar
5adet sivribiber
3adet yumurta
1subardağı un
1,5su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1diş sarımsak
1tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1çay kaşığı karabiber
dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri yıkayın; karnabaharın sapını kesip ufak buketlere ayırın. Geniş bir kap içine yumurtaları kırıp çırpın; başka bir kapta da unu baharat ile harmanlayın. Bir yandan geniş bir tava içinde yağı kızdırın öbür yandan sebzeleri önce yumurta sonra una bulayın. Bulama işi tamamlanan sebzeleri de kızgın yağa batırıp kızartın. Geniş bir kaseye yoğurdu boşaltın üzerine ince kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve az tuz katıp bunları iyice karıştırın ve kızaran sebzelerle beraber servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Karnabahar Kızartması tarifi, Yoğurtlu Karnabahar Kızartması nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Karnabahar Kızartması nasıl yapılır, Yoğurtlu Karnabahar Kızartması yemek tarifi, Yoğurtlu Karnabahar Kızartması yapılışı