Yüksük Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2su bardağı un
½ su bardağı haşlanmış nohut
2su bardağı et suyu
150gr yağsız kıyma
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı margarin
sıvıyağ
1adet limon
1çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz
alabildiğine su
HAZIRLANIŞI
İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın. Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın. Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin.
Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın. Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın.
Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz) Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir.