kıymalı kuru poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

125 gr margarin
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım kahve fincanı süt
yarım çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
25 gr margarin
150 gr kıyma
1 SOĞAN
TUZ KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı sussam




HAZIRLANIŞI

margarini oda ısısında bekletip yumuşatın.unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın margarin kabartma tozu tuz ve sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.İç malzemeyi hazırlamak için soğanı soyup kıyın margarini eritip soğanı pembeleştirin kıymayı ekleyip kavurun tuz ve karabiberi ilave edip tatlandırın ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın malzemeden 1 çorba kaşığı alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerini kapatın ve kenarlarının parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın.Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizip üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 25 dk pişirin
AFİYET OLSUN!!!

Anahtar Kelimeler: kıymalı kuru poğaça tarifi, kıymalı kuru poğaça nasıl hazırlanır, kıymalı kuru poğaça nasıl yapılır, kıymalı kuru poğaça yemek tarifi, kıymalı kuru poğaça yapılışı