Biberli Şehriye Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak arpa şehriye
1adet kuru soğan
1adet dolmalık yeşil biber
1adet dolmalık kırmızı biber
3bardak tavuk suyu
1fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı ve biberleri ince halkalar halinde doğrayın, yağı bir tencerede kızdırıp bunları 5dk kavurun. Ardından şehriyeyi katıp 2-3dk kadar daha kavurmaya devam edin. Şehriyelerde renk değiştirmeye başlayınca sıcak tavuk suyunu üzerlerine dökün. Tuzunu ayarlayarak önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen pilavı 10dk kadar dinlenmeye bırakın sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Biberli Şehriye Pilavı tarifi, Biberli Şehriye Pilavı nasıl hazırlanır, Biberli Şehriye Pilavı nasıl yapılır, Biberli Şehriye Pilavı yemek tarifi, Biberli Şehriye Pilavı yapılışı