Sarımsaklı Kuzu Güveci

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg kuzu kuşbaşı
2bardak sıcak su
5diş sarımsak
1kaşık tereyağı
1tatlı kaşığı kekik
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Etleri yıkayıp suyunu süzün. Bir tencerede tereyağını eritip etleri buraya alın; kapağını kapatıp arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Et suyunu salıp çeksin. Sarımsakları ayıklayıp uzunlamasına 2ye bölün ve yumuşayan etin üzerine ilave edin. Sarımsaklarda kavrulunca eti güveç kabına aktarın; baharatını karıştırın, sıcak suyunu da ekleyip 170dereceli fırında 30dk daha pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Sarımsaklı Kuzu Güveci tarifi, Sarımsaklı Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Sarımsaklı Kuzu Güveci nasıl yapılır, Sarımsaklı Kuzu Güveci yemek tarifi, Sarımsaklı Kuzu Güveci yapılışı