Bademli Pilav
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak pirinç
1bardak soyulmuş badem
3bardak tavuk suyu
1fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Sıcak ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinci yıkayın. Zeytinyağını kızdırın, kabuğu soyulmuş bademleri 1-2dk kavurup suyunu süzdüğünüz pirinci katın. Pirinçte kavrulunca tavuk suyunu üzerine dökün tuzunu ayarlayarak orta ateşte pişirin. Pişen pilavı 20dk dinlendirip servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Bademli Pilav tarifi, Bademli Pilav nasıl hazırlanır, Bademli Pilav nasıl yapılır, Bademli Pilav yemek tarifi, Bademli Pilav yapılışı