Bademli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1bardak soyulmuş badem
3bardak tavuk suyu
1fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Sıcak ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinci yıkayın. Zeytinyağını kızdırın, kabuğu soyulmuş bademleri 1-2dk kavurup suyunu süzdüğünüz pirinci katın. Pirinçte kavrulunca tavuk suyunu üzerine dökün tuzunu ayarlayarak orta ateşte pişirin. Pişen pilavı 20dk dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bademli Pilav tarifi, Bademli Pilav nasıl hazırlanır, Bademli Pilav nasıl yapılır, Bademli Pilav yemek tarifi, Bademli Pilav yapılışı