Havuçlu Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak pirinç
3bardak tavuk suyu
1adet soğan
1adet havuç
2diş sarımsak
1fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Sıcak ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinci yıkayın. Soğanı, sarımsağı ve havucu temizleyip bunları robotta kıydırın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırarak bu karışımı 2-3dk kavurun. Süzdüğünüz pirinci ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Ardından tavuk suyunu üzerine dökün ve orta ateşte pişirin. Pişen pilavı 20dk dinlendirip servis edin
Anahtar Kelimeler: Havuçlu Pilav tarifi, Havuçlu Pilav nasıl hazırlanır, Havuçlu Pilav nasıl yapılır, Havuçlu Pilav yemek tarifi, Havuçlu Pilav yapılışı