Ispanak Pestolu Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
20adet ıspanak yaprağı
1çay bardağı zeytinyağı
1kaşık dolmalık fıstık
½ demet dereotu
2diş sarımsak
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ıslatıp yıkayın. Ispanak yapraklarını ve dereotunu yıkayıp robot içine alın, soyduğunuz sarımsak dişlerini ve zeytinyağını da ekleyip kıydırın. Malzemeler püre halini alınca kullanacağınız tencereye boşaltın; orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca da suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edin. Bunları 5dk kadar kavurarak üzerlerine yeteri miktarda sıcak su dökün, tuzunu ayarlayın ve orta ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavınızı 20dk dinlendirip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ispanak Pestolu Pilav tarifi, Ispanak Pestolu Pilav nasıl hazırlanır, Ispanak Pestolu Pilav nasıl yapılır, Ispanak Pestolu Pilav yemek tarifi, Ispanak Pestolu Pilav yapılışı