Kıymalı Tarhana Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr az yağlı kıyma
2su bardağı toz tarhana
2adet soğan
6bardak soğuk su
1kaşık biber salçası zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir fincan zeytinyağını derin bir tencere içinde kızdırıp kıymayı kavurun; kıymanın rengi dönünce de kıydığınız soğanları katın sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Başka bir kap içinde toz tarhana, biber salçası ve 6bardak soğuk suyu çırpın, tarhana iyice ezilsin ve bunu kıymalı harcın üzerine dökün. Ardından orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocaktan indirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Tarhana Çorbası tarifi, Kıymalı Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Kıymalı Tarhana Çorbası nasıl yapılır, Kıymalı Tarhana Çorbası yemek tarifi, Kıymalı Tarhana Çorbası yapılışı