Kuzu Kapama

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
50gr margarin
2demet taze soğan
1adet havuç
1adet kereviz
1adet patates
1adet pırasa
1adet defne yaprağı
1adet kıvırcık salata
1kaşık un
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Etleri iri parçalar halinde doğrayıp margarinle kavurun; bir yandan sebzeleri temizleyip doğrayın, hazır olsunlar. Etlerin rengi dönünce bütün sebzeleri buraya ilave edin. Defne yaprağını da katın, tuzunu baharatını ayarlayıp üzerini kapatacak kadar su dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir kapta az margarin kullanarak unu kavurun. Pişen etleri tenceren çıkartıp fırın kabına dizin. Tencerede kalan sebzeleri süzüp suyunu kavurduğunuz unun içine boşaltın. Hazırladığınız bu bulamacı etlere sürmeden tepsiye dökün 170derecede 15-20dk kızarmaya bırakın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kuzu Kapama tarifi, Kuzu Kapama nasıl hazırlanır, Kuzu Kapama nasıl yapılır, Kuzu Kapama yemek tarifi, Kuzu Kapama yapılışı