Levrek Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

800gr levrek fileto
1adet soğan
2adet salatalık
1bardak balık suyu
5bardak soğuk su
3adet limon
2adet defne yaprağı
4kaşık mayonez
1kaşık hardal
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı 4parçaya bölün, bir tencere içine fileto balıkları koyun, üzerine soğanı, defne yaprağını ve 5bardak suyu ekleyip tuz ve karabiber katın. Bir adet limon suyu da döküp kaynamaya bırakın. Haşlanan balığın suyundan bir bardak ayırıp kenara koyun; kendisinin de varsa derilerini soyup etlerini küçük parçalar halinde doğrayın. Başka bir kap içine de mayonez, hardal, kalan limonların suyunu koyup çırpın. Ayırdığınız balık suyunu da katın ve bu karışımı balıkların üzerine dökün. Tuzunu baharatını serpin. Soğuması için buz dolabında bekletin ve servis edeceğiniz vakit dilimlenmiş salatalıkla süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Levrek Salatası tarifi, Levrek Salatası nasıl hazırlanır, Levrek Salatası nasıl yapılır, Levrek Salatası yemek tarifi, Levrek Salatası yapılışı