Oraletli Kup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak süt
4bardak su
1çaybardağı şeker
6kaşık mısır nişastası
9kaşık oralet
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye alın 1kaşık şeker ile kısık ateşte ılıtın. 3kaşık nişastayı bir bardak soğuk suda ezin ardından ılınan sütten 1kepçe ilave edip bu karışımı süte geri dökün. Bu işlemi yaparken karıştırmaya devam edin. Muhallebi katılaşmaya başlayana kadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan indirdiğinizde vanilyasını katın ve mikserle 2-3dk çırpın. Hazırladığınız bu muhallebiyi kaselere paylaştırın soğusunlar. Başka bir tencerede kalan suyu, oraleti ve nişastayı ve şekeri kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başladığı vakit ocaktan alıp soğumuş olan muhallebilerin üzerine pay edin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Oraletli Kup tarifi, Oraletli Kup nasıl hazırlanır, Oraletli Kup nasıl yapılır, Oraletli Kup yemek tarifi, Oraletli Kup yapılışı