Rokalı Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet baget tavuk
1adet soğan
10yaprak roka
3diş sarımsak
1adet taze soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1kaşık un
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını kızdırarak yıkadığınız tavuk etlerini orta ateşte kızartın. Ardından soğanları ve sarımsağı katıp ölmelerini bekleyin. Tuzunu baharatını ayarlayın, unu serpiştirin 1-2 karıştırdıktan sonra da rokayı katın. Bekletmeden 1bardak sıcak su döküp kısık ateşte 15dk daha pişirin.

Anahtar Kelimeler: Rokalı Tavuk tarifi, Rokalı Tavuk nasıl hazırlanır, Rokalı Tavuk nasıl yapılır, Rokalı Tavuk yemek tarifi, Rokalı Tavuk yapılışı