Tuzda Tavuk
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1-1.2 kg tavuk,baharat,2-3 kg kaba tuz.
HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyiniz ve üzerine ve içine baharat dökünüz.Küçük bir tepsiye hafifçe ıslatılmış tuzu 2 3 cm kalınlıkta teriniz ve sıkıştırınız.Tavuğu tuz tabakasının üzerine koyunuz.Tavuğun üzerini 2-3 cm kalınlığında ıslatılmış tuzla kaplayıp elinizle,boşluk kalmayacak şekilde, tuzu sıkıştırınız.180 C fırında 2 saat pişiriniz.
Tuzu kırıp tavuğu çıkarınız ve servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.
NotBu yemek Niğde'de yapılmaktadır.
Anahtar Kelimeler: Tuzda Tavuk tarifi, Tuzda Tavuk nasıl hazırlanır, Tuzda Tavuk nasıl yapılır, Tuzda Tavuk yemek tarifi, Tuzda Tavuk yapılışı