Patatesli Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kuşbaşı kuzu eti
5adet patates
10diş sarımsak
2adet sivri biber
1adet dolmalık kırmızı biber
2adet domates
1kaşık tereyağı
2kaşık sıvıyağ
karabiber
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayıp su içinde bekletin; diğer sebzeleri hazırlayın. Biberleri halka halka, domatesleri büyük küpler şeklinde doğrayıp sarımsakları ayıklayın. Yıkadığınız eti güveç içine alın. Üzerine sıvıyağ ve kekik dökerek karıştırın. Diğer sebzeleri de bu kap içine koyup tuzunu baharatını ayarlayın en son tereyağını minik parçalara ayırıp güveç içine serpiştirin ve 1-5bardak sıcak su dökün. Kabın üzerini aleminyum folyo ile kapatıp 170derecede 90dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Güveç tarifi, Patatesli Güveç nasıl hazırlanır, Patatesli Güveç nasıl yapılır, Patatesli Güveç yemek tarifi, Patatesli Güveç yapılışı