Fırında Mantarlı Enginar
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet enginar
250gr mantar
1adet soğan
1çay bardağı sıvıyağ
6bardak ılık su
2kaşık un
2bardak süt
1adet limon
2kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
dereotu
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye su, temizlenmiş enginar, ortadan 2ye bölünmüş mantar, kabukları soyulmuş soğan, limon suyu, 1kaşık un ve az tuz katıp yarım saat haşlayın. Bir yandan beşamel sosunu hazırlayın küçük boy bir tencere içinde 3kaşık zeytinyağını kızdırıp 1kaşık unu üzerine serpin ve orta ateşte sararana kadar 2-3dk karıştırarak kavurun. Unun rengi dönünce sütü azar azar tencereye dökün. Sürekli karıştırarak katılaşana kadar kaynatın. Kıvamı gelince tuz ve baharat serpip ocaktan indirin. Haşlanan sebzeleri içinden soğanı çıkartıp suyunu süzün. Öncelikle enginarları tek tek alıp fırın kabına dizin; üzerlerine mantarları pay edin en sona da sosu gezdirin. Dereotunu ince kıyın, kaşar peyniri ile de harmanladıktan sonra enginarların üzerine serpiştirin ve 170derede 10dk pişirin.