İç Midyeli Makarna

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket makarna
300gr midye içi
1adet soğan
1adet dolmalık kırmızıbiber
2adet sivribiber
1kahve fincanı zeytinyağı
5diş sarımsak
tuz




HAZIRLANIŞI

Makarnayı usulüne göre haşlayın. Soğanı sarımsağı ince ince doğrayın, zeytinyağını tencerede kızdırıp önce sarımsağı örseleyin sonra soğanı katıp kavurun. Midyeyi katın, sürekli karıştırarak 5dk kavurun. Ardından biberleri ilave edin. Biberlerde ölünce 1çay bardağı sıcak suyu üzerlerine gezdirip tuzunu ayarlayın. Midyeler yumuşayınca da pişen makarnaya katıp karıştırın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İç Midyeli Makarna tarifi, İç Midyeli Makarna nasıl hazırlanır, İç Midyeli Makarna nasıl yapılır, İç Midyeli Makarna yemek tarifi, İç Midyeli Makarna yapılışı