Etli Safranlı Kuskus

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak kuskus
300gr kuzu kuşbaşı
2adet kuru soğan
5kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı safran
5bardak sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Az yağ kattığınız tencerede etleri kavurun. Etler suyunu salıp çeksin bir miktar daha yağ katıp doğradığınız soğanı ekleyin soğanda kavrulunca önce 1bardak sıcak su içinde erittiğiniz safranı etlere dökün ardından 5bardak daha sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca da kuskusu tencereye dökün. Tuzunu ayarlayın; ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Safranlı Kuskus tarifi, Etli Safranlı Kuskus nasıl hazırlanır, Etli Safranlı Kuskus nasıl yapılır, Etli Safranlı Kuskus yemek tarifi, Etli Safranlı Kuskus yapılışı