Bıldırcın Etli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet bıldırcın
2bardak pirinç
2kaşık tereyağı
maydanoz
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Bıldırcınları yıkayın ve 1kaşık tereyağında kızartın. Çift taraflı kızaran bıldırcınların üzerine 4bardak kadar sıcak su döküp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte 30-40dk pişirin. Kalan tereyağını başka bir tencere içinde kızdırıp suyunu süzdüğünüz pirinci aktarın, karıştıra karıştıra kavurun; üzerine 2-3 bardak kadar bıldırcını pişirdiğiniz sudan döküp önce orta ateşte ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servise sunarken bıldırcın etlerini pilavın yanına çıkartın.

Anahtar Kelimeler: Bıldırcın Etli Pilav tarifi, Bıldırcın Etli Pilav nasıl hazırlanır, Bıldırcın Etli Pilav nasıl yapılır, Bıldırcın Etli Pilav yemek tarifi, Bıldırcın Etli Pilav yapılışı