Kremalı Kup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr çilek
1poşet kremşanti
5bardak süt
2adet yumurta sarısı
1bardak şeker
1kaşık un
1kaşık mısır nişastası
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Önce usulüne göre kremşanti hazırlayın ve buzdolabına koyun. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri mikserle çırpın; un, nişasta ve vanilyayı da katın, kalan sütü üzerlerine dökün tekrardan çırpın. Bu karışımı kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çilekleri temizleyip boylamasına dilimleyin, bunların bir kısmını kuplara pay edin, üzerlerine soğuyan kremayı dökün, tekrardan çilek dilimi pay edip kremşantiyi paylaştırın. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kremalı Kup tarifi, Kremalı Kup nasıl hazırlanır, Kremalı Kup nasıl yapılır, Kremalı Kup yemek tarifi, Kremalı Kup yapılışı