Kıymalı Saray Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet hazır yufka
200gr dana kıyma
1adet yumurta
2kaşık yoğurt
3kaşık sıvıyağ
½ demet maydanoz
1bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Yufkaları tezgaha serin, her birinden 4parça çıkacak şekilde dilimleyin, elinizde 8adet üçgen yufka olsun. 2kaşık sıvıyağı bir tavada kızdırıp kıymayı kavurun, tuz ve baharat katıp ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu karıştırın, harç ılınınca da yufkanın uzun kenarına 2kaşık yayıp rulo halde sarın, açılmaması için de uçlarını suyla ıslatın. Ayrı bir kapta yumurta, kalan yağ, su ve yoğurdu çırpın. Börekleri bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200derecede 30dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Saray Böreği tarifi, Kıymalı Saray Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Saray Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Saray Böreği yemek tarifi, Kıymalı Saray Böreği yapılışı