Kıymalı Halışka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

200gr dana kıyma
1adet soğan
2adet yumurta
1adet domates
2bardak un
1kaşık margarin
1fincan nişasta
1çay kaşığı sirke
1kaşık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı kıyın, margarinle beraber hafif kavurup kıymayı katın. Kıyma da örselenince domatesi ilave edin. Tuz ve baharat katıp pişirin, pişince ocaktan alın. Başka bir kapta un, yumurta, sirke ve suyu karıştırın; hazırladığınız hamuru nişasta serperek oklavayla 2cm kalınlığında açıp baklava dilimleri gibi kesin. Bunları kaynar suda haşlayıp yumuşayınca suyunu süzün ve servis tabağına aktarın. Üzerine kıymalı harcı dökerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Halışka tarifi, Kıymalı Halışka nasıl hazırlanır, Kıymalı Halışka nasıl yapılır, Kıymalı Halışka yemek tarifi, Kıymalı Halışka yapılışı