Tarçınlı Üzümlü Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5bardak un
1kahve fincanı şeker
1kahve fincanı süt
½ yaş maya
½ limon
80gr tereyağı
1adet yumurta
1çay kaşığı tarçın
3kaşık galeta unu
2adet elma
1adet portakal suyu
3kaşık kuş üzümü
50gr buzdolabında beklemiş tereyağı
1bardak un
1kaşık şeker




HAZIRLANIŞI

1,5bardak unu bir kap içine alıp ortasını açın ve buraya şeker, az tuz ve limon kabuğu rendesi atın. Mayayı ılık süt içinde eritip unun ortasına dökün, üstünü kapatarak 15dk bekletin. Bu arada 80grlık yağı eritin, soğuduğu vakit unun üzerine dökün. Yumurta ve tarçın ekleyerek yoğurmaya başlayın; yumuşak bir hamur olsun. Hazırladığınız hamurun üstünü bir bezle örterek 30dk bekletin kabarsın. Bu arada elmaları soyup 2şer cm kalınlıkta dilimleyin ve portakalın suyunu üstlerine döküp çekmesini bekleyin. Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın. Kalan yağı, şekeri ve unu karıştırın bunu kullanacağınız yağlanmış düz kalıba serpin, hamuru yayın. Üstüne galeta unu serpip elmaları dizin; kuş üzümü yayın ve 170derecede 30dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tarçınlı Üzümlü Kek tarifi, Tarçınlı Üzümlü Kek nasıl hazırlanır, Tarçınlı Üzümlü Kek nasıl yapılır, Tarçınlı Üzümlü Kek yemek tarifi, Tarçınlı Üzümlü Kek yapılışı