Kabak Babucaki

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet kabak
¼ kalıp beyaz peynir
4kaşık rendelenmiş kaşar peynir
1bardak süt
½ demet maydanoz
1çay bardağı un
1kaşık margarin
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları uzunlamasına 2ye kesip içlerini oyun, bunları tuzlu suda haşlayın. Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırıp haşladığınız kabakların içine doldurun. Başka bir kap içine yağı kızdırıp unu kavurun rengi dönünce azar azar sütü dökün, sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Bu sosu fırın kabına dizdiğiniz kabaklara dökün, üzerlerine kaşar peyniri serpip 170 derecede fırınlayın. Peynir eriyince sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kabak Babucaki tarifi, Kabak Babucaki nasıl hazırlanır, Kabak Babucaki nasıl yapılır, Kabak Babucaki yemek tarifi, Kabak Babucaki yapılışı