Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

15adet yerelması
1fincan zeytinyağı
1adet havuç
2adet soğan
2adet patates
20adet ıspanak
1tatlı kaşığı un
2çay kaşığı şeker
½ limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Diğer sebzeleri de soyup doğrayın; yerelmalarını soyup ortadan 2ye bölün.(bu arada sebzeler kararmasın diye limonlu suda bekletebilirsiniz) yağı kızdırıp soğanı kavurun; sararmaya başlayınca patates, yerelması ve havucu katın. Ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin. 3bardak ılık su içine un, şeker, limon suyu katıp çırpın bunu da kavrulan sebzelerin üzerine döküp orta ateşte 20dk pişirin. Zamanı dolunca ıspanağı katıp 15dk daha pişirip soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması tarifi, Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması yemek tarifi, Zeytinyağlı Ispanaklı Yerelması yapılışı