Zeytinli Levrek Buğlama
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet levrek
15adet siyah zeytin
15adet yeşil zeytin
2adet limon
1bardak süt
1tatlı kaşığı soya sosu
1tatlı kaşığı hardal
1kaşık domates salçası
2çay kaşığı kekik
5diş sarımsak
½ bardak su
1demet dereotu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balığı yıkayıp geniş bir kaba alın. Her iki yüzüne tuz ve karabiber serpin. Sarımsakları kıyarak derin bir kaba alın; üzerine süt, hardal, soya sosu, sıvıyağ ve bir adet limonun suyunu iyice çırpın. Domates salçasını ½ bardak su ile ezip buraya katın. İçine kekik ve kıyılmış dereotu katıp tekrar çırpın. Kalan limonu çok ince yuvarlak dilimlere kesin. Bunu kullanacağınız fırın kabına yan yana dizin. Üzerine balığı yerleştirerek hazırladığınız sosu buraya dökün. Zeytinleri serpiştirip 170derecede 30dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.