Fırında Yufka Mantısı
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2adet yufka
1bardak yoğurt
250gr kıyma
1adet soğan
3bardak et suyu
2bardak sarımsaklı yoğurt
6kaşık zeytinyağı
1kaşık margarin
karabiber
kırmızı pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı rende soğan, tuz, karabiber katarak yoğurun. Bir kap içinde 1bardak yoğurt ve zeytinyağını çırpın; bu harcı tezgaha serdiğiniz yufkaya bir miktar sürün. Diğer yufkayı da bunun üzerine kapatın kalan yoğurtlu harcı sürün. Bu yufkaları 5cm boyutlarında kareler şeklinde dilimlere bölün. Bu dilimlerin ortalarına çay kaşığı kullanarak köfteli harçtan pay edin ve karelerin uçlarını ortada toplayın. Bunları yağlanmış fırın tepsisine(kaba) dizin; 170derecede 20-30dk pişirin. Sararınca fırından çıkartın ve sıcak haldeki et suyunu üzerlerine dökün. Suyunu çekince servis tabağına çıkartın. Sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün, bunun da üzerine kızgın yağda yaktığınız kırmızıbiberi gezdirin.