Fesleğenli Sebze Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10adet taze fesleğen yaprağı
2adet kabak
2adet kırmızı biber
10adet yeşil zeytin
4kaşık zeytinyağı
1kaşık nar ekşisi
1adet limon suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyıp ince halkalar şeklinde doğrayın ve ufak bir tencerede üzerini kapatacak kadar sıcak su az tuz katarak 5-6dk haşlayın(zamanı dolunca suyunu süzün) Kırmızı biberleri közleyin; zeytinleri de halka halka doğrayın. Közlediğiniz biberlerin kabuklarını soyup onları da halka şeklinde doğrayın. Bir kase içinde zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve az tuzu çırpın. Düz yuvarlak bir salata tabağının kenarlarına fesleğen yaprakları sıralayın; orta kısma kabakları, biberleri ve zeytinleri koyup üzerine sosu gezdirin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Fesleğenli Sebze Salatası tarifi, Fesleğenli Sebze Salatası nasıl hazırlanır, Fesleğenli Sebze Salatası nasıl yapılır, Fesleğenli Sebze Salatası yemek tarifi, Fesleğenli Sebze Salatası yapılışı