Sebzeli Çin Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Çin Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak baldo pirinç
2adet soğan
2adet havuç
1adet kabak
2diş sarımsak
5bardak sıcak su
3kaşık soya sosu
1kaşık nişasta
4kaşık sıvıyağ
3kaşık sirke
2çay kaşığı şeker




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp suyunu süzün, derin bir kap içinde 5bardak sıcak su ve sirke ile orta ateşte haşlayın. Diğer taraftan sebzeleri soyun sarımsakları ezin, soğanları halka halka, havuçları julyen, kabakları da uzun dilimler halinde doğrayın hepsi hazır olsunlar. Düz bir tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun. Rengi dönünce havucu katın karıştırarak 2dk daha kavurun ve kabağı ekleyin. Soya sosu, şeker ve nişastayı da içine karıştırıp karıştıra karıştıra 4-5dk daha kavurun. Sebzeleri fazla öldürmeden ocaktan indirin. Haşlanan pirincin fazla suyunu süzdükten sonra soğuk suda yıkayıp tekrar suyunu akıtın, bunu da sebzelere katıp iyice karıştırın ve servis edin.

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Çin Pilavı tarifi, Sebzeli Çin Pilavı nasıl hazırlanır, Sebzeli Çin Pilavı nasıl yapılır, Sebzeli Çin Pilavı yemek tarifi, Sebzeli Çin Pilavı yapılışı