Arşüdük Usulü Omlet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Avusturya Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet yumurta
5tane tavuk ciğeri
100gr mantar
3kaşık margarin
1adet domates
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Mantarları yıkayıp temizleyin ve doğrayın. bir tavada 1,5kaşık margarini kızdırın, mantarları burada 5dk pişirip delikli kepçe ile yağdan çıkartın. Küçük doğradığınız tavuk ciğerini mantarı pişirdiğiniz yağda karıştırarak 2-3dk pişirip delikli kepçe ile çıkarın. Yumurtaları bir kap içinde çırptıktan sonra tavuk ciğeri ile karıştırın, kalan yağı bir tavada kızdırıp ciğerli yumurtayı içine dökün ve tavayı hafif sallayarak pişirin. Domatesi kabuksuz doğrayın, yağ katmadan ufak bir tavada pişirin. Servis tabağına önce omleti aktarın, üzerine mantarı yayıp domates sosunu dökün. Tuz ve biber serperek sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Arşüdük Usulü Omlet tarifi, Arşüdük Usulü Omlet nasıl hazırlanır, Arşüdük Usulü Omlet nasıl yapılır, Arşüdük Usulü Omlet yemek tarifi, Arşüdük Usulü Omlet yapılışı