Bolonez Soslu Spagetti

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket spagetti
300gr kıyma
1adet soğan
2diş sarımsak
1adet küçük kereviz
1adet havuç
3adet domates
1kaşık salça
5kaşık zeytinyağı
1çay kaşığı kuru fesleğen
1adet kesme şeker
1bardak rendelenmiş eski kaşar peyniri
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Makarnayı usulüne göre haşlarken bir yandan da sosu hazırlayın zeytinyağını kızdırıp kıyılmış soğan ile beraber kıymayı kavurun. Kıymanın rengi dönünce buraya kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç, rendelenmiş kereviz katıp karıştıra karıştıra 5dk daha kavurun. Salçasını karıştırıp, baharatını ekleyin. Makarnanın suyundan 1bardak ayırıp buraya katın. Kesme şekeri de ekledikten sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sosun kıvamı geldiğinde bunu makarnaya karıştırın. Peyniri de üzerlerine serptikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bolonez Soslu Spagetti tarifi, Bolonez Soslu Spagetti nasıl hazırlanır, Bolonez Soslu Spagetti nasıl yapılır, Bolonez Soslu Spagetti yemek tarifi, Bolonez Soslu Spagetti yapılışı