Karidesli Safranlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400gr karides
2bardak baldo pirinç
2çay kaşığı safran
1kaşık tereyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Karidesleri ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp suyunu süzün; karideslerin kabuklarını soyun. Orta boy bir tencerede tereyağını kızdırıp safranı serpin ve safranın rengi yağa geçince karidesi katın. Orta ateşte karıştırarak 3-4dk kızarttığınız karidese pirinci ilave edin. Suyunu tuzunu ayarladıktan sonra önce orta ateşte sonra kısık ateşte 15dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Karidesli Safranlı Pilav tarifi, Karidesli Safranlı Pilav nasıl hazırlanır, Karidesli Safranlı Pilav nasıl yapılır, Karidesli Safranlı Pilav yemek tarifi, Karidesli Safranlı Pilav yapılışı