Karidesli Safranlı Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
400gr karides
2bardak baldo pirinç
2çay kaşığı safran
1kaşık tereyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Karidesleri ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp suyunu süzün; karideslerin kabuklarını soyun. Orta boy bir tencerede tereyağını kızdırıp safranı serpin ve safranın rengi yağa geçince karidesi katın. Orta ateşte karıştırarak 3-4dk kızarttığınız karidese pirinci ilave edin. Suyunu tuzunu ayarladıktan sonra önce orta ateşte sonra kısık ateşte 15dk pişirin.
Anahtar Kelimeler: Karidesli Safranlı Pilav tarifi, Karidesli Safranlı Pilav nasıl hazırlanır, Karidesli Safranlı Pilav nasıl yapılır, Karidesli Safranlı Pilav yemek tarifi, Karidesli Safranlı Pilav yapılışı