İtalyan Soslu Nuar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet bütün nuar
4adet domates
1adet taze soğan
3adet sivri biber
2diş sarımsak
1tatlı kaşığı salça
½ demet maydanoz
6kaşık zeytinyağı
10bardak sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri temizleyip doğrayın, hazır olsunlar 4kaşık kadar zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın, etleri ara ara karıştırarak 15-20dk kızartın. Etler kızarınca tuzunu biberini serpip sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 90dk kaynatın. Et pişince tencereden alıp ayrı bir tabağa çıkartırsınız. Derin bir tavada kalan yağı kızdırın; halka şeklinde doğranmış biberleri 1-2dk kavurup sarımsağı katın. Tuzunu baharatını ayarladıktan sonra kabuksuz küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin, salçayı karıştırıp haşlama et suyundan 2bardak ilave edin. Kısık ateşte 10dk kaynatın, üzerine kıyılmış taze soğanı katın. Servis tabağına aldığınız eti ince dilimlere kesin hazırladığınız sosu üzerlerine döküp kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İtalyan Soslu Nuar tarifi, İtalyan Soslu Nuar nasıl hazırlanır, İtalyan Soslu Nuar nasıl yapılır, İtalyan Soslu Nuar yemek tarifi, İtalyan Soslu Nuar yapılışı