Karidesli Çin Makarnası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Çin Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket noodle
300gr karides
1adet soğan
2diş sarımsak
3kaşık soya sosu
1çay kaşığı susam yağı
2kaşık ay çiçek yağı
2kaşık zeytinyağı
1çay kaşığı zencefil tozu
kırmızı pul biber
karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI
Karidesleri ayıklayıp zeytinyağı, bir diş ezilmiş sarımsak, kekik, karabiber ve kırmızı pul biber ile marine edip 20dk bekletin. Soğan ve sarımsağı kıyın; yayvan bir tavada 2kaşık ayçiçeği yağında bunları kavurun. Renkleri dönünce zencefil tozunu serpip ocaktan alın. Derin bir tencerede Çin makarnasını 5dk haşlayın(12bardak su+1çay kaşığı tuz)haşlanan makarnanın suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğanlı karışım ile beraber makarnayı 2-3dk kavurun. Buraya soya sosu ekleyin 1-2karıştırıp ocaktan indirin ve susam yağını dökün, bir kenarda dursun. Ayrı bir tava içinde bekletmiş olduğunuz karidesleri koyun; harlı ateşte karıştıra karıştıra 5dk kavurun. Kıvamı gelince de makarnaya ekleyip sıcak olarak servise sunun.